Je alkohol škodlivý?

Ne moc často sleduji televizi, ale nedávno jsem viděl pořad, ve kterém se věnovali i tomu, zda alkohol škodí.
Nechci ten pořad a ty autory hodnotit, protože každý tím jak smýšlí, tvoří svět kolem sebe a ten je přesně takový. Mě však jejich výroky motivovaly k tomuto článku.

To, proč je alkohol dnes tak populární, má hluboký podkontext v tom, co všechno se v naší civilizaci událo. Dnes je státem podporován a má velkou oblibu u většiny populace a je velmi zarážející proč si nikdo nevšiml (neuvědomuje) toho, co způsobuje.

Já věřím, že vše co tvoříme, tvoříme myšlenkou - způsobem myšlení - každý den, každou hodinu a každou minutu, kterou prožíváme (vědomě i nevědomě). To je základ celého vesmíru.

Má smysl se zamyslet nad tím, jak vlastně alkohol funguje.
Alkohol a jeho účinky už v malém množství „zatemňují mysl“, otupují myšlení. Takže stav, který při požití i pár skleniček pociťujete, vám přináší pocity, které mohou být příjemné. Rozhodně je však tento stav omezující ve smyslu myšlení.
Vím, o čem mluvím, i když skoro 8 let již alkohol nepiji, tak jsem mu holdoval, a to ne v malém množství.
Celé nebezpeční alkoholu spočívá v tom, že je to látka, na které se velice rychle můžete stát závislí a i když se vám zdá, že tomu tak není a máte vždy už roky všechno pod kontrolou, tak čertík, jak se říká, nikdy nespí. Už jen tím, že si párkrát za týden dáte pár piv nebo pár skleniček je forma závislosti.

Vtíravý přítel
Dalším nebezpečím je právě ta pomalá a vtíravá závislost a zvyklost kdy pijete 2dl, 4dl, 6dl za večer a stále snesete více a více… bohužel neznám ve svém okolí mnoho lidí, kteří toto umí korigovat a jsou důslední. A tak občas tento „kamarád“ změní život v příjemné opojení, které někdy vede k trpkému prožitku. Ale i ty prožitky jsou třeba a to tak dlouho, dokud člověk nezjistí, že i bez toho alkoholu to jde.

Alkohol je státem a vlastně všemi, kteří mají opratě tohoto světa v rukou, využíván také jako velice dobrý nástroj jak ovládnout masy (i když to tak nikomu asi nepřipadá). To, že je pití dnes běžné, vidíme v televizi, v rozhlase, na ulici a u svých známých, přátel atd. Je to způsob zábavy, komunikace, navazování vztahů, oslavování skoro čehokoliv… atd.
Lidé, kteří jsou závislí ať trochu nebo hodně vždy půjde jednodušeji ovlivnit, aby smýšleli o sobě, a věcech jinak než by sami chtěli.

Kdyby lidé více chápali, co vlastně dělají, tak by nikdy neoslavovali narození dítěte či významný den kohokoliv alkoholem, to je jako by mu říkali, my si otupíme mysl na tvoji slávu, my nechceme vnímat to, co zde oslavujeme… a v konečném důsledku to tak i může skočit. Nakonec si ani nepamatujete, co jste vlastně včera tropili.

Jenže lidé na to nahlížejí tak, jak jim je to vštěpováno již od dětství… zcela opačně. A z toho pramení, že ani nevnímají, co jim to v myšlení způsobuje.
Tito lidé tvrdí, že pití alkoholu je pro slávu, radost, zlepšení nálady, a kdo ví, jaké další pohnutky si ještě vymysleli ke konzumaci jedu, aby tím otupili svou mysl a omezili funkce těla.

Myslím, že při pití alkoholu se nemáte lépe, i když jste o tom přesvědčeni nebo vám to okolí potvrzuje. Ani vaše problémy, které tak často lidé zahání, vás neopustí, dokonce jich může být ještě více.

Lidské tělo z energetického hlediska:
Alkohol v jakékoliv podobě není přirozenou věcí pro naše tělo. V přírodě plody, které mohou zkvasit, najdete jen v krátkém období, poté již začíná proces tvorby octovin a hnilobný proces. Tvrzení, že jeden panák denně nebo 2-4 deci vína denně nejsou nijak škodlivé, je holý nesmysl.
Jednak na vědeckém poli nemají relevantní měření, a jednak z pohledu na energetický systém člověka a naprostou různorodost z toho, z čeho se skládáme, je již při přijmu malého množství alkoholu vidět změnu, která „je příjemná“, ale nemusí být prospěšná. Takže vždy jde o konkrétní případ a situaci. Pravda je, že po vypití několika sklenic zřejmě neumřete, a to dělá celý tento „problém“ ještě komplikovanější. Pomalé otupování…

Netvrdím, že stejně jako léky nebo potraviny nemá alkohol svůj význam, ale ovšem všeho s mírou. Ale co je ta naše míra? Podle energetického hlediska je to takové množství, které vás neotupí, nevytvoří vám závislost a nechá vaši mysl a vaše tělo svobodné a při plném vědomí, a to vždy a za jakýchkoliv okolností.

Co při požití alkoholu nastává z energetického hlediska? Kdyby se na vás koukal někdo, kdo toto vnímá, mohl by vnímat něco jako šedé mraky nebo poblednutí – jinak se tomu říká útlum některých vašich energetických center, u každého je to trochu jiné. Zato jedno nebo někdy i více se dostává do značné nerovnováhy a je výrazně posíleno. Takový stav může být velmi opojný a příjemný a tělo a mysl se dostává k činnosti a větší síle. Zato duch a spojení s vyššími světy se ztrácí.
Iluze se stává ještě více iluzí, až někdy jednáme a vnímáme sami sebe úplně jinak než za střízlivého stavu.

To, že vědci a badatelé vidí, jak zvířata pojídají plody padlé a zkvašené, a jak jsou z toho malátní nebo dokonce jsou na tom závislí, je často předkládáno jako ..hele koukej, i zvířata chlastají, tak to my můžeme taky …bohužel stále zde nikdo nerozumí, že toto není přirozený stav věcí, a že pokud si vezmete nějakou věc, která vaše tělo nebo vaši mysl otráví, a vy třeba špatně chodíte nebo mluvíte, tak to není nejvhodnější cesta rozvoje ducha.

Proč myslíte, že třeba na dálném východě za kolonizace Ameriky dávali indiánům alkohol. A samozřejmě dělo se to, a děje kdekoliv a dnes už nejen alkohol, ale i drogy a další závislosti…

Váš život je vždy takový, jak se cítíte/myslíte. To jak se cítíte/myslíte teď, je to, jak se budete mít v budoucnu. Pokud prožíváte otupění mysli často, nemyslíte si, že to může být důvod, proč vám v životě věci nevycházejí?

Změňte myšlení!!!

Pokud tak občas nebo často fungujete, zamyslete se, kdo chcete, aby řídil váš život, kdo chcete, aby byl tvůrcem vašeho života?

Jste to vy?

Pokud ne, tak proč?

 

S láskou a úctou zdraví Josua


Poznámka: Malý testík zda jste závislí, zkuste nepít žádný alkohol pár týdnů a pozorujte co to s vámi dělá. Pokud nemáte potřebu je to v pořádku, nyní.

Vytvořeno: 9. června 2010  |  Změněno: 10. června 2010

    Komentáře:


Přidat komentář

Zde můžete přidat komentář k tomuto článku. Pokud chcete zanechat jen vzkaz nebo máte nějakou připomínku ke stránkám přejděte sem.
Jmeno:
Nadpis:
Email:
Text:
Opište prosím tento kód.
Kontrolní kód:
Vyhrauzji si zde smazat všechny příspěvky, které nějsou k tématu, obsahují nevhodné vyjádření nebo něco či někoho haní. Děkuji za pochopení Josua.