Předtím a potom

Než jsem prošel proměnou a rozhodl se změnit svůj život, chvíli to trvalo. Moje Ego se bránilo, mělo strach, že tím že se změním, přestane existovat. Nevím sice, co se s ním přesně stalo, ale ono nezmizelo, jen se změnilo. Dříve jsem věci dělal na základě svojí horlivosti, síly vůle a překážky překonával horoucí silou. Jak jsem se přesvědčil, tak to sice na chvíli funguje, ale opravdu těžko se to udržuje a stojí to velké úsilí. Existuje ještě jiná metoda, která mi začala fungovat a kterou využívám a to je víra.

Ano, asi jste to už slyšeli.

Jak jsem zjistil svojí praxí, tak totiž ona víra v to, že něco zvládnu, víra v to, že to půjde, je daleko více, než moje horoucí a intenzivní rozhodnutí, i když jsem si dlouhou dobu myslel pravý opak. Teď mě to nestojí tolik energie a daleko více mě to harmonizuje. Nemám žádné dlouhodobé výpadky ve cvičení a žiji daleko šťastněji než kdykoliv předtím.

Jak to bylo a jak to mám teď?

Předtím jsem se snažil překonat to. Teď jen věřím, že to zvládnu a ono to funguje.
Předtím, když na mě přišly chmury, vynaložil jsem další kus energie nebo jsem podlehl svým negativním myšlenkám. Teď prostě jen věřím, že to bude lepší a jdu něco dělat, jdu se zabývat tím, co dělat chci.

Předtím na mě dorážely nejrůznější myšlenky, které mě rozrušovaly z mého intenzivního soustředění na cíl. Teď jim věnuji co nejméně pozornosti, protože prostě věřím v úspěch.

Předtím jsem chtěl honem mít výsledek, dosáhnout ho co nejdříve. Teď prostě vím, že ho dosáhnu, a tak dělám to, co k tomu vede a nezabývám se tím, kdy to bude.

Předtím jsem jednou polevil a už se můj systém začal hroutit. Nyní pokud nedělám to, co vede k cíli, tak prostě jen začnu dělat to, co k mému cíli vede a nezajímá mě výsledek.

Předtím jsem si myslel, že existuje jediná cesta, kterou mohu jít. Nyní vím, že jich je mnoho a je jen na mně, kterou se vydám. Dalo by se říct, že jich je nekonečně mnoho.

Jak to je teď?

Nyní jsem našel způsob, jak pokračovat… a to stále kupředu. Pokusím se vám tento způsob, a to jak jsem se dostal tam, kde jsem právě teď a jak se stále dál vyvíjím, na těchto stránkách předat formou nejrůznějších článků na témata, která pro můj duchovní život byla důležitá. To co všechno mě ovlivnilo a prospělo či neprospělo.

Neříkám, že moje postřehy a znalosti pomohou každému, ale věřím, že se najdou takoví lidé, kteří jako já řadu let zdánlivě stojí na místě a tak trochu nevědí, jak lépe postupovat ve svém duchovním pokroku nebo těm, co hledají cestu, jak začít.

Vytvořeno: 20. března 2009  |  Změněno: 31. března 2009