A je tu jaro

Jako každoročně jsem zahájil letošní jaro svým každoročním půstem a očistou. Protože se mě lidé ptají stále více, jak to dělám a na další zkušenosti a protože jsem si všiml několik dalších zajímavých věcí tak jsem se rozhodl některé věci zveřejnit.

Při této očistě se v prvních dnech, už po těch letech, cítím velice volný a lehký po fyzické stránce. Velice se projevuje moje vnímání tvořivost a radost ze života. 

Doporučuji při této metodě, aby lidé kteří se cítí v prvních dnech unavenější,aby si do čajů dávali med a nebo med přímo snídali s máslem a chlebem (až je možné ho jíst dle postupu kryi), aby měli dostatek energie.

U mě tento rok proběhla očista velice poklidně a pohodově… a již za sebou mám skoro 14 dní.

Recept s mojí vlastní kuchyně (jídlo během prvních 7 dnů):

Dušená zelenina

Tento recept se dá dělat na desítky nejrůznějších způsobů, stačí zapojit dostatek fantazie.

Potřebujete:

  • Dostatek zeleniny jako je špenát (nejlépe čerstvý) nebo salát hlávkový či ledový, 2-3 mrkve.
  • hrnek rýže
  • ½ lžičky Kurkumu + ¼ lžičky tymiánu + 1 lžičku Kumín (římský kmín)
  • Máslo 50-100g

Postup: Na pánvičce rozpustíme máslo a do něj dáme nejprve bilinky a koření. Po chvíli (neměli by se pálit) přidáme mrkev. Mrkev necháme trochu osmažit (potřebuje změknout) po 3-4 minutách přidáme špenát nebo salát (nebo obojí), celé to podlijeme vodou a pak do změknutí dusíme 8-10 minut na mírném ohni. Chcete-li, můžete to zahustit jemně mletou kukuřičnou či jinou moukou.

Celé by to mělo být měkoučké. V průběhu si připravíme rýži v 2 hrncích vody s trochou kurkumy, nevadili by i nějaké jemné bilinky jako pažitka.

Po 7 dnech:

V Ostravě mohu chodit dokonce i na Menu do restaurace, protože v centru máme skvělou vegetariánskou restauraci, kde vaří velice zdravě a hlavně bez masa a bez vajíček. Takže po prvních 7 dnech tam chodím normálně jíst.

S přání krásného jara s láskou a úctou zdraví Josua

Vytvořeno: 31. března 2011  |  Změněno: 31. března 2011

    Komentáře:


Přidat komentář

Zde můžete přidat komentář k tomuto článku. Pokud chcete zanechat jen vzkaz nebo máte nějakou připomínku ke stránkám přejděte sem.
Jmeno:
Nadpis:
Email:
Text:
Opište prosím tento kód.
Kontrolní kód:
Vyhrauzji si zde smazat všechny příspěvky, které nějsou k tématu, obsahují nevhodné vyjádření nebo něco či někoho haní. Děkuji za pochopení Josua.